Upovídaná doktorka

O dudýnkovi olíznutém

Výchovná.

Dávno a dávno tomu, kdy mi jedna z prvních platonických lásek na průlezkách za domem popisovala svůj vztah k rannímu kakau.

Negativní vztah.

Vadil proces přípravy. Maminka vždy opakovaně ponořila prsty do hrnce na vařiči, aby zjistila, zda je mléko dostatečně teplé. Po té prsty s mlasknutím olízla. Vysmrkala se, pohladila psa, napěchovala odpadky do přetékajícího koše a znovu ukazováček utopila v mléku.  Každé ráno stejně.

Až začal Michal kakao zvracet..

Nevím, proč se mi tato story vybavila v souvislosti s olizováním šidítek, dudýnků, nuků, cumlíků nejen na zem padlých.

Jeden z mých nejkategoričtějších pediatrických i mateřských postojů a proseb vůbec.

S věkem jich přibývá, umím a musím zavírat oči a ucpávat uši.

Ale koupel latexu či silikonu v dutině ústní maminky, která jej po té vkládá do úst dítěti s pocitem zadostiučinění s absolutní očistou, neodpouštím!

Když pominu osídlení úst mrněte všemi nehodnými, nejen kazotvornými bakteriemi, působí tento proces neesteticky neřkuli nechutně stejně jako prsty okoupané v kakaovém mléku..

Vzpomeňte si prosím na mne, až vám ruka s dudýnkem zamíří k puse…Myslete si své, ale ruku prosím zabrzděte.

Existují krabičky na cumlík, malá láhev vody v kočárku na jeho opláchnutí…či jeden náhradní.

A nebo žádný… jednou budou muset drobata čekat déle než 15 minut na uspokojení svých potřeb, učte je to v duchu článku Cyrila Höschla úplně od malinka. Neublížíte jim.

Hledáte v Přerově dětskou ordinaci?

Hledáte-li zdravotnické zařízení - dětskou ordinaci, můžete nás navštívit, prohlédnout si ordinaci (i nás). A zase odejít.. a prohlédnout si další... tak jako při výběru nové pračky, ledničky... Obecně platí, že je třeba volit pediatra včas a nezávazně si budoucí péči dohodnout.

Malého pacienta po Vašem zvážení a dle předchozí domluvy rádi přijmeme do léčebné a preventivní péče, k registraci potřebujeme platný průkaz pojištěnce.

Svisle 2/785, 750 02 Přerov

Najdete nás v prvním patře objektu Městských Jeslí.

Ordinační hodiny

Pondělí  7:30 - 16:00
Úterý7:30 - 13:00
Středa7:30 - 13:00
Čtvrtek7:30 - 13:30
Pátek7:30 - 12:00

Tel: 731 232 333

Email: doktorka.jana@zdravicko.org